רכישת דיסקוסים ושילובם באקווריום

בבואנו לרכוש דיסקוסים, חשוב לראות שהדיסקוסים שוחים בערנות ומחפשים מזון, בייחוד כשמדובר בדיסקוסים קטנים. דיסקוס אוכל הוא דיסקוס בריא, בקשו מהמוכר לתת כמות קטנה של אוכל ותראו בעצמכם מה המצב.
במידה וניתן לראות את צבע הצואה אזי היא צריכה להיות בצבע חום אדמדם/שחור - צואה בצבע זה תעיד על מערכת עיקול בריאה. יש לבדוק שצבעם לא כהה מדי (כמובן, תלוי באיזה סוג מדובר).
דיסקוס צריך להיות בעל צורה עגולה עם סנפירים פתוחים ומראה חיוני במידה והסנפירים סגורים (כל זאת, בטרם הוכנסה רשת למים והדיסקוסים נכנסו לסטרס).
דיסקוס הינו דג להקה (פרט לתקופת הרבייה אז מתפצלת הלהקה לזוגות) על כן רצוי להכניס מינימום שני פרטים (על אחת כמה וכמה אם ישנם כבר דיסקוסים באקווריום).
כמות דיסקוסים באקווריום - לכל דיסקוס בוגר יש להקצות מרחב מחייה של בין 30 ל - 60 ליטר מים.

דיסקוסים באקווריום צמחייה הינו מראה מרהיב ביופיו שעלול להיות קצת מסובך.
דיסקוסים מטבעם, זקוקים למים חמים, צמחים לרוב ישגשגו במים פחות חמים. הפשרה צריכה להיות לטובת הדיסקוסים, והטמפרטורה צריכה להיות לא פחות מ-28 מעלות צלזיוס. ניתן למצוא צמחים המתאימים לסביבת מים חמים, דוגמת אנוביות וכו'.



דיסקוסים רגישים מאוד לשינויים ב- PH, לכן, שימוש במערכת CO2 עשוי להוות בעיה שכן, פחמן דו חמצני מעלה את החומציות. במידה ושינוי זה יעשה בצורה חדה, תיווצר פגיעה בדגים.
בנוסף, מומלץ לשלב דיסקוסים שגודלם יותר מ-10 ס"מ באקווריום צמחייה כיוון שבגודל זה צריכת המזון יורדת ואין סכנה לפגיעה באיזון הכימי/ביולוגי באקווריום שיגרום להיווצרות אצות.
שותפים טובים לדיסקוסים באקווריום צמחייה הם דגי להקה ממשפחת הטטרות כגון:
אף אדום (Red-nosed Tetra), קרדינל (Cardinal Tetra), לב ארגמן (Bleeding Heart Tetra) וכו'. מבחינת צוות ניקיון, שמרלה זהב/אלבינו נהדר בניקיון ואינו מציק, כמו כן נקאים ייעודיים סביר שלא יזיקו. חשוב להיזהר מאוטוצינקלוס ושועל מעופף שעשויים למצוא בשכבה הרירית של הדיסקוס מזון מועדף.